Nůž kuchařský HACCP délka 21 cm - white

Kód: 45691161
1 Kč / ks 1 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchařský nůž s nýtovanou rukojetí z plastu.

Materiál: nerezová ocel, plast

Délka čepele: 21 cm

Barva rukojeti: bílá

Co je HACCP zná každý kuchař. Barevné rozlišení kuchyňského náčiní předchází riziku vzniku nákaz. Nůž na maso s červenou rukojetí, nůž na ryby s modrou, nůž na zeleninu se zelenou, nůž pro drůbež se žlutou, na vařené maso má být rukojeť hnědá a nůž barevný s bílou rukojetí na cukrářské produkty.

Za zkratkou HACCP se skrývá anglický název Hazard Analysis Critical Control Point, česky překládaný jako Analýza nebezpečí a identifikace kritických řídících (kontrolních) bodů. Jedná se o systém, který byl vyvinut ve spolupráci s NASA. Pro potravináře byl dobrovolný, ale výsledky po jeho zavedení ve firmách byly tak příznivé a jeho použití univerzální, že se stal od roku 2004 povinným.

Nyní se povinně využívá při výrobě, zpracování, skladování, manipulaci, přepravě a prodeji potravin, aby se předešlo možným zdravotním nebezpečím. Pomocí zpracovaného systému HACCP jsou pro jednotlivé činnosti analyzována rizika, zaváděna a kontrolována preventivní opatření, jejichž cílem je kvalitní a zdravotně nezávadná potravina v celém řetězci od zemědělce až po konečného spotřebitele.

Používáním barevně odlišných pomůcek se zabrání mimo jiné křížové kontaminaci mikroorganismy a alergeny mezi jednotlivými druhy potravin.

Výběr barev pro určité komodity anebo činnosti zůstává na rozhodnutí každého potravinářského provozu. Nejčastější barevné rozlišení je následující:

  • red = syrové maso
  • žlutá = syrová drůbež
  • modrá = ryby
  • bílá = mléčné výrobky
  • zelená = čerstvá zelenina a ovoce
  • hnědá = vařené maso, drůbež a uzeniny (již hotové pokrmy a výrobky)

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Kapp_Candola_znacky_logo_97pxTradice technologie a kvality - to je značka Kapp. Vysoce kvalitní, robustní hrnce a pánve z nerezové oceli 18/10 jsou navrženy pro dlouhodobý provoz v tvrdých podmínkách profesionálních kuchyní. Třívrstvá základna každého produktu se lisuje metodou nárazového spojování za vysokého tlaku, který vede k neoddělitelným vrstvám a rovnoměrnému rozložení tepla. Snadno uchopitelné rukojeti z nerezové oceli jsou připevněné až 10ti body pro nejsilnější výdrž. Vhodné i pro indukční desky a do myček nádobí. Výrobky Kapp jsou mimořádně robustní, vyzkoušené a testované podle nejvyšších standardů. Využitím silných stránek v designu výrobků snoubících se s nadstandardní funkčností, poskytuje jedinečné inovativní řešení pro každého.

Kapp_promo_veletrh_gastro_kuchyne_video

Kapp_kategorie_znacka_tovarna

Kapp_kategorie_znacka_certiffikace

Kapp_kategorie_znacka_vareni

Kapp_kategorie_znacka_gastronadoby

Kapp_kategorie_znacka_kuchynske_roboty

Kapp_kategorie_znacka_safingy

Kapp_kategorie_znacka_servirovani

Objednávat můžete i sortiment z katalogů. Cena a dodací lhůta na dotaz info@candola.cz